Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szellemi átképzésen esnek át a hongkongi pedofil papok

MTI
2002.05.02. 08:43
Három katolikus papot bűnösnek találtak Hongkongban gyermekek szexuális zaklatásának vétségében - jelentette csütörtökön a South China Morning Post című napilap.

A lap szerint felelősségre vonásuk az egyház belső igazságszolgáltatási rendszerében zajlott le, az eseteket az állami rendőrségnek nem jelentették. A három vétkes közül az egyiket elbocsátották az egyház kötelékéből, egy másikat eltiltották vallási szertartások vezetésétől, a harmadikat pedig olyan területre helyezték át az egyházon belül, ahol nem kerülhet kapcsolatba gyermekekkel.

A hongkongi pedofil papok áldozataitól bocsánatot kértek, és az egyház anyagi segítséget is nyújtott nekik. A bűnösök a szükséges "szellemi átképzésen" is átestek, továbbá speciális tanácsokkal látták el őket és pszichiátriai kezelést is biztosítottak számukra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?