Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Interpol hozta haza az egymilliárdos csalással gyanúsított nőt

MTI
2002.05.03. 13:25
Hazahozták Svájcból azt a nyíregyházi nőt pénteken, akit egymilliárd forint összegű csalás elkövetésével gyanúsít a rendőrség. Az 51 éves nőt, aki a felelősségre vonás elől külföldre menekült, tavaly május óta körözte a rendőrség, végül az Interpol közreműködésével február közepén vették őrizetbe Svájcban.

A rendőrség adatai szerint a nő 1993 óta mintegy harminc személyt csapott be. A károsultaktól egymilliárd forintot csalt ki különböző indokokkal. Volt akiktől a gyermeke által örökölt svájci vagyon felszabadításához, másoktól vatikáni segélyek finanszírozásához, valamint közös vállalatok indításához csalt ki nagy összeget. A nő élettársát, aki az eddigi vizsgálat alapján közreműködött a bűncselekmény elkövetésében, decemberben helyezték előzetes letartóztatásba, azóta várta bűntársát az eljárás folytatásához.