Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eloltották a szőnyegraktárat

MTI
2002.05.06. 23:17
Eloltották Kulcson a szőnyegraktárnál keletkezett tüzet; a kár becsült értéke több tízmillió forint - tájékoztatta az MTI-t Boross Sándor mérnök-alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes igazgatója.

Elmondta: a tűz a szőnyegek, PVC-padlók és raklapok tárolására használt raktárépületben keletkezett, amelynek a teteje a tűzfészek fölött mintegy 20-30 méteres területen be is szakadt. A raktár melletti irodaépületet és a használaton kívüli üzlethelyiséget sikerült megvédeni a lángoktól.

A szendvicspanel épület oltásán összesen nyolc - dunaújvárosi, törökbálinti, sárbogárdi, paksi és érdi - tűzoltókocsi 36 főnyi legénysége dolgozott. Részt vettek az oltás irányításában a katasztrófavédelmi igazgatóság vezető beosztású szakemberei is.

A tűzoltók előbb a lángokat határolták körül, majd a tető teljes beomlásának megakadályozása végett előbb lehűtötték a tetőszerkezetet, s megkezdték a bontását. Huszonegy óra után még javában tartottak az utómunkálatok.

A tűz lakott területen kívül keletkezett. Lakóépületet nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát a tűzoltóság, rendőrségi szakértők bevonásával vizsgálja.