Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétezer üveg ásványvíz a határon dekkolóknak

MTI
2002.05.12. 22:44
Kétezer félliteres flakon ásványvizet osztottak szét a tűzoltók és a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei Hegyeshalomnál a Nyugat-Európa felé utazóknak vasárnap estig. A magyar-osztár határon a móri rablógyilkosság miatt bevezetett szigorított határellenőrzés és az ortodox húsvét után Németországba visszainduló vendégmunkások tömege miatt több órán át kell az utazóknak a határátlépés előtt várakozniuk.

Pesztenlehrer Lajos ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-nek elmondta, hogy különösen a gyerekes családok örültek az innivalónak, mivel a kicsik nehezebben viselik a szomjúságot a hirtelen nyáriassá vált melegben. Az igazgató közölte: munkatársai és a Máltai Szeretetszolgálat aktivisták az éjszaka folyamán is folytatják a munkát. A hegyeshalmi határátkelőnél este nyolc órakor 4,5 kilométer hosszú volt a kocsisor. Orodán Sándor, a határőrség szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy az éjszaka folyamán is hosszú várakozásra kell számítaniuk az Ausztriába utazóknak.