Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Helyreállt a határforgalom

MTI
2002.05.13. 07:32
Hétfő hajnalban már folyamatos volt a határforgalom minden nyugati határátkelőn, véget ért az ortodox húsvéti ünnepekről Németországba visszatérő, főként jugoszláv és román vendégmunkások okozta torlódás.

Hegyeshalomnál a személygépkocsiknál hajnali fél háromra, az autóbuszoknál négy órára rendeződött a helyzet, a várakozási idő fél órára csökkent, vagyis folyamatos az átkelés. Ugyanakkor a magyar vendégmunkások és ingázók miatt reggel növekedhet a várakozási idő. Hegyeshalomnál vasárnap reggeltől hétfő hajnalig 70 ezer ember, 18 ezer személygépkocsi és 400 busz lépte át a határt.

A határőrség változatlanul fenntartja a móri rablógyilkosság miatt bevezetett szigorított határellenőrzést a zöldhatáron és az átkelőkön egyaránt. Orodán Sándor határőrségi szóvivő tájékoztatása szerint tíz körözött személyt, egy körözött gépjárművet és tizenhárom körözött tárgyat, okmányt fedtek fel hétfőn a határőrök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?