Judit
2 °C
7 °C

Iraki és szomáliai határsértők Szabolcsban

MTI
2002.05.14. 10:27
Négy iraki és nyolc szomáliai határsértőt fogtak el a határőrök keddre virradó éjjel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Garbolcon, valamint Kishodoson - tájékoztatta Tanyik József alezredes, a területileg illetékes Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense az MTI-t.

Elmondta: a tizenegy férfi és egy nő illegálisan, a zöld határon át embercsempész segítségével lépett magyar területre. A Nyugatra tartó külföldieket az embercsempész magára hagyta arra hivatkozva, hogy gépkocsiért megy, de nem tért vissza hozzájuk. A tiltott határátlépés körülményeit a határőrség vizsgálja, s ha egyértelmű adatokat találnak arra, hogy az érintettek hol lépték át a határt, akkor visszatoloncolják őket Romániába vagy Ukrajnába, ahonnan érkezhettek.

A sajtóreferens elmondta azt is, hogy a határsértőkre egy garbolci lakos hívta fel a határőrség figyelmét. A riasztott járőrök a Garbolc - Nagyhodos összekötő út mentén, a bokrok között elbújva találtak meg nyolc iraki és a szomáliai állampolgárt, majd Kishodoson további négyet fogtak el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?