Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezernél is több halottja van az indiai hőhullámnak

dpa
2002.05.22. 13:27
Több mint ezer áldozata van az India déli Andra Pardes tartományát súlytó hőhullámnak. Az elmúlt napokban 43 fokosnál is magasabb hőmérsékletet mértek - jeletette a United News of India hírügynökség. Kedd este még 666 halottról szóltak a hírek, az éjszaka folyamán azonban javították az adatot, immár közel ezeregyszáz áldozatról szólnak a jelentések. További nyolc ember a kelet-indiai Nugat-Bengáli tartományban vesztette életét a 47 fokos hőségben - írja a dpa a Times of India napilap cikkére hivatkozva. Észak-India Pandzsáb Bihar és Madva Pardes tartományából is jelentettek áldozatokat. Radzsasztánban, ahol 50 fokos meleget is mértek, legkevesebb negyven halottról szólnak a jelentések.

Az indiai ügyvédi kamara a melegre való tekintettel felmentette tagjait az alsóbb szintű bíróságokon a hagyományos fekete talár viselésétől. A helyi bíróságokon megjelenő ügyvédeknek a nyáron elég, ha fehér inget és szürke vászonnadrágot viselnek.