Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jogerős döntés a garéi hulladék ügyében

Inforádió
2002.05.30. 10:54
A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki jogerős döntésével helyben hagyta az elsőfokú Fővárosi Bíróság határozatát, amelyben elutasította a Betonút Rt. fellebbezését, amelyet a Közbeszerzések Tanácsa döntőbizottsága döntése ellen nyújtott be a garéi hulladék elszállítása ügyében.

A Vegyiművek Rt. még 1999 áprilisában hirdetett nyílt közbeszerzési eljárást a mintegy 14.000 tonna garéi hulladék ártalmatlanítására. A tenderre 18 pályázó jelentkezett, melyek közül 12-nek küldött ajánlati felhívást a kiíró. A beérkezett nyolc ajánlatból a Vegyiművek Rt., a GP konzorciumot hozta ki győztesnek, míg a győztest követő legkedvezőbb ajánlatként a Betonút Rt.-t jelölték meg.

A Betonút Rt. jogorvoslati kérelmét a döntőbizottság elutasította és ezután 2000 októberében fordult a Fővárosi Bíróságoz a társaság. A kérelmet első fokon a bíróság elutasította. Ezt a döntést támadta meg a Legfelsőbb Bíróság előtt a Betonút Rt.