Szilvia
5 °C
16 °C

Lezuhant egy sportrepülőgép Lengyelországban

MTI
2002.05.30. 15:44
Három német férfi és egy lengyel nő halt meg abban a sportrepülőgép-szerencsétlenségben, amely a kis-lengyelországi (Malopolska) vajdaságban történt szerdán déltájban. A kisgép roncsai között talált személyi okmányok és a célállomáson várakozó ismerősök elmondása alapján a rendőrség azonosította az utasokat: a három német férfi (45, 66 és 68 évesek) mellett egy 30 éves katowicei lengyel nő is a fedélzeten tartózkodott. A gépet a 66 éves férfi vezette. Az áldozatok nevét a rendőrség egyelőre nem közölte.

A géproncsból két megszenesedett holttest került elő több más testrész mellett, amelyeket a szakértők jelenleg vizsgálnak. A három német férfi a PR Real nevű német céget képviselte Lengyelországban (a lengyel nő egyikük titkárnője volt), és szolgálati útra indultak Újszandecbe (Nowy Sacz), ahol egy új hipermarket felszereléséről tárgyaltak volna. A Piper 28A típusú német kisrepülőgép szerdán 10 óra 50 perckor startolt a Krakkó melletti balicei repülőtérről és a Lososin Dolny-i reptérre tartott. 19 perc múlva az irányítótorony elvesztette a kapcsolatot vele. A gép mindössze 12 kilométerre volt végcéljától, amikor a ködös, esős időben egy hegyoldalnak ütközött, és egy erdőre zuhant. Roncsait este 18 óra után találták meg. A szerencsétlenség okait egy különbizottság vizsgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?