Árpád
-2 °C
3 °C

Nem ment a sziréna morgatás Pakson

MTI
2002.06.03. 20:25
Vizsgálóbizottságot állított fel hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), mert példátlanul rossz eredménnyel zárult a Paksi Atomerőmű 30 kilométeres körzetében kiépített riasztórendszer hétfői próbája. Mácsai Antal Tolna megyei katasztrófavédelmi igazgató arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a riasztórendszer hagyományos, minden hónap első hétfőjén tartott próbáján a szirénákat hat másodpercre indították be, hogy ellenőrizzék a berendezések működőképességét.

Az úgynevezett morgató próbán a Tolna-, Fejér- és Bács-Kiskun megye 77 érintett településén található 227 szirénából 28 nem szólalt meg, ami 87,6 százalékos eredményt jelent. A hibás szirénák közül 19 Bács-Kiskun-, 9 pedig Tolna megyében található. Ilyen rossz eredményre a hálózat kiépítése óta nem volt példa, havonta általában csak néhány darab hibás sziréna szorul javításra - hangsúlyozta. Beszámolt arról, hogy az OKF vizsgálóbizottságot állított fel a problémák feltárására, a testület munkájába pedig bevonta a sziréna-rekonstrukciós programban közreműködő cég szakembereit is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?