Aliz
6 °C
14 °C

Régészeti leleteket csempésztek

2002.06.09. 15:56
Régészeti leleteket próbált átcsempészni a határon az a német férfi, aki családjával együtt vasárnap délelőtt bukott le a röszkei határátkelőnél. A család - a német férj, szerb származású felesége és három éves leányuk - délelőtt jelentkeztek belépésre, elmondásuk szerint hazafelé, Németországba tartottak. A férfi ideges viselkedése miatt - ugyanis szabályosan remegni kezdett a beléptető vámos előtt - részletes vámvizsgálatot tartottak a családnál. A vizsgálat során a kocsiból és az utasok zsebéből összesen száznyolcvankét darab, különböző korokból származó régészeti lelet került elő. A HavariaPress úgy tudja, hogy a leletek között a római kortól a XVIII. századig tartó időszakból talátak különböző pénzeket, de cserépdarabok, bronz ékszerek, csatok is előkerültek, a "gyűjtemény" legnagyobb darabja pedig egy a XV. századból származó egyenes kard volt.

A férfi állítása szerint felesége nem tudott ezekről a tárgyakról, ennek azonban ellentmondani látszik az, hogy az autóban két fémdetektor is volt, tehát nem kizárt, hogy maguk keresték és ásták ki a leleteket. A tárgyakat a vámosok lefoglalták, a férfi és a nő ellen pedig eljárás indult a csempészet miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?