Árpád
-2 °C
4 °C

Több mint 60 halottja van a nigériai kánikulának

MTI
2002.06.11. 07:53
Több mint hatvanan életüket vesztették a rendkívül erős hőhullám következtében az elmúlt hét folyamán Maiduguriban Nigéria északkeleti Borno államának székhelyén. A halottak száma valószínűleg tovább növekszik, mivel sokan temettetnek el halottakat anélkül, hogy szólnának az egészségügyi hatóságoknak, közölte az állam rádiójával a helyi klinika igazgatója. A halottak magas számát nem tartotta meglepőnek az elviselhetetlen, 55 és 60 fok közötti hőmérséklethez képest.

Az orvos-igazgató hozzátette, hogy a rendkívüli hőség kedvez a baktériumok terjedésének is, mivel az emberek a szabadban alszanak, sok helyütt szemeteskukák közelében, és ilyenkor különböző fertőzéseket kapnak el. Az afrikai ország északi részén már közel két hónapja nem esett eső, egyes államokban nagy szárazság pusztít – írja az AFP nyomán az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?