Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Károkat okoz a viharos szél

2002.06.11. 10:40
Budapesten hajnal óta megállás nélkül dolgoznak a tűzoltók a viharos szél okozta károk elhárításán. A HavariaPress úgy tudja, hogy a város minden pontjáról folyamatosan érkeznek a bejelentések az utakra, kerítésekre dőlt fákról, leomlott kéményekről, megbontott tetőkről. Kőbányán három autóra zuhant egy hatalmas faág, a XI. kerületben egy épület homlokzatából estek nagyobb darabok az utcára. Az Andrássy úton veszélyesen lengő bádoglemezeket kellett eltávolítani, a Margit-híd budai hídfőjénél pedig megrogyott egy műemlék jellegű fal és annak tartószerkezete is.

Zuglóban és Ferencvárosban telefonkábeleket szaggatott el egy-egy kidőlő fa. Egyik esetben sem sérült meg senki. A Ferihegyi Repülőtér Repülésmeteorológiai Szolgálatánál elmondták, hogy órák óta 70-80 kilométeres széllökéseket mérnek. A légi forgalomban nincs fennakadás, de a külső állóhelyeken parkoló kisebb repülőgépeket rögzíteni kellett. A szakemberek szerint csak estére mérséklődik jelentősen a légmozgás.