Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Általános iskolás is segítette a veszprémi bankrablót

MTI
2002.06.12. 16:23
Őrizetbe vett a rendőrség egy 20 éves nemesvámosi fiatalembert, aki alaposan gyanúsítható a veszprémi vásárcsarnokban március elsején történt takarékpénztári rablás elkövetésével. A tippet barátja, egy ugyancsak nemesvámosi férfi adta, akit felbujtóként vett őrizetbe a rendőrség. Az elkövető vallomásában elmondta: március elsején délelőtt a veszprémi vásárcsarnok takarékszövetkezeti fiókjában egy műanyag játék pisztollyal kényszerítette a pénz átadására az alkalmazottakat. A sajtóreferens szerint a rabló valamivel több mint egymillió forinttal távozott, a pénztárosnak azonban sikerült egy piros festékpatront elrejtenie a bankjegyek között. A férfi kihallgatásakor azonban kiderült, hogy a patron nem működött tökéletesen, ugyanis a bankjegyek nagy többségét nem tette használhatatlanná.

A sajtóreferens elmondta, hogy a rablót többen is segítették, akik között középiskolás, sőt egy általános iskolás tanuló is volt. Ők a pénzintézet előtt és a környező utcákban figyeltek. A rablást látta egy 20 éves pincérnő, aki ismerte az elkövetőt, s még a helyszín közelében 200 ezer forintot kért és kapott azért, hogy hallgasson erről.