Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Eltűnt kisgyermeket keresnek Csákberényben

MTI
2002.06.12. 23:49
Éjjel látó készülékkel éjszaka is folytatják a kutatást a Fejér megyei Csákberényben szerdán délelőtt eltűnt kétéves kisfiú után - tájékoztatta az MTI - t szerda este a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
R. Szabó Ágnes elmondta: kora délutántól mintegy kétszázötven rendőr, katona, határőr, polgárőr, tűzoltó, vadász, természetvédelmi őr, speciális mentő és a környéket jól ismerő helybeli keresi a beszélni még nem tudó kisgyereket.
A kutatásba délután egy helikopter is bekapcsolódott, s bevetették a rendőrség, valamint a székesfehérvári speciális mentők különlegesen kiképzett kereső kutyáit.
Méterről méterre átfésülték a település szinte minden zugát. Átvizsgálták a falubeli derítőket, s 10 négyzetkilométernyi területet kutattak át a Vértesben, mivel az utca végén már elkezdődik az erdő.
Késő este kiszivattyúzták a kutat annak a háznak az udvarán, ahonnan eltűnt a kisfiú, de abban sem találták meg a gyereket. A kisfiút a szülei, mivel ők iskoláskorú gyerekeikkel iskolai kiránduláson vettek részt, nagybátyja gondjaira bíztak.
A gyereket délelőtt tíz órakor látta utoljára az utcán egy idős asszony, aki viszont nem tudott utána menni, mivel nehezen mozog. A kisgyerek eltűnését valamivel háromnegyed kettő előtt jelentették be a móri rendőrkapitányságon. A kutatás rövid idő alatt nagy erőkkel kezdődött meg.
A kisfiú a Vértes felé haladva elhagyta a pulóverjét, s a nyomkereső kutya az arról vett szagminta alapján mintegy két-három kilométernyi hosszan vezette a keresőket, ott azonban elvesztette a nyomot. Pavelcze László, a székesfehérvári speciális mentők vezetője szerint egyébként egy hasonlókorú kisgyerek akár nyolc kilométert is képes megtenni.
A keresők éjszaka csökkentett létszámban folytatják ugyan a keresést, de ha addig nem járnak eredménnyel, pirkadatkor ismét nagy erőkkel kutatnak tovább az eltűnt kisgyerek után.
Abban bíznak, hogy az éjszaka nem csökken le jelentősen a hőmérséklet, s a kicsi nagyobb gond nélkül átvészelheti a szabadban a hátralevő órákat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!