Árpád
-2 °C
4 °C

Vádemelés a romákra támadó drukkerek ügyében

RSK
2002.06.13. 09:19
A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást: a szerencsi ügyészség vádat emel egy DVTK szurkoló ellenl, aki tavaly ősszel romákat bántalmazott. Tavaly októberben csapatuk nyíregyházi mérkőzésére utazva a magukat Harcosoknak nevező diósgyőri ultrák ötven-százfős bandája rasszista jelszavak kíséretében rátámadott előbb a taktaharkányi, majd a tarcali vasútállomás közelében tartózkodó romákra.

A kőzáporok miatt egy személy súlyosan, egy másik könnyebben megsérült. A szerencsi rendőrkapitányság a több hónapig tartó nyomozás során megvizsgálta, hogy a csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja mellett felmerülhet-e a rasszista indíték, ám utóbbit később elvetették.

A szemtanúk szerint az atrocitásokban több tucatnyi ultra vett részt, a napokban lezárt nyomozás után azonban az ügyészség mindössze egyetlen személy ellen emelt vádat garázdaság miatt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség szóvivője, Martossy György tájékoztatása szerint a tanúk a szembesítésen egy férfit ismertek fel elkövetőként. Az ügyet jövő héten pénteken a Szerencsi Városi Bíróság tárgyalja majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?