Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Király utcai kilakoltatás: vizsgálat a rendőri intézkedés kapcsán

RSK
2002.06.13. 13:26
Rendőrségi vizsgálat indult a Király utcai kilakoltatást biztosító rendőrök ellen. Amint arról a Roma Sajtóközpont korábban beszámolt, a Király utcai épületben utolsóként maradt család kilakoltatásának helyszínén parlamenti képviselők és ismert közéleti személyiségek (köztük Vitányi Iván, Iványi Gábor, Gusztos Péter) tiltakoztak, a rendőrség azonban kivezette a politikusokat és a jogvédőket a helyiségből. Gusztos Péter panaszt tett a rendőrkapitányságon rendőri túlkapás miatt, a kapitányság pedig vizsgálatot indított, amely jövő hét kedden a Roma Polgárjogi Alapítvány jelen lévő munkatársainak meghallgatásával folytatódik.

A kilakoltatás jogosságát korábban Demszky Gábor főpolgármester is vitatta, mondván: a kerület tudatosan megszegte a gyermekes családok elhelyezésével kapcsolatos jogszabályokat.