Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mesterlövészeket képeznek Budapesten

MTI
2002.06.13. 20:57
Három ország különleges rendőri alakulatainak tizenegy mesterlövésze vesz részt azon a képzésen, amelyet a Belügyminisztérium Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) és a Rendészeti Szervek Kiképző Központja szervezett - tájékoztatta a BM NOK sajtóreferense az MTI-t. A központ közleménye szerint a pénteken véget érő képzésre azok a külföldi alakulatok kaptak meghívást, amelyek érdeklődést mutattak a magyar fejlesztésű mesterlövészképző és -gyakorló rendszer programja iránt.

Csehországból a cseh rendőrség gyorsreagálású egységétől, a Mesterlövész Iskolától, Németországból a Szászországi Tartományi Rendőrség Speciális Egységétől, Ausztriából pedig az Osztrák Csendőrség Cobra Speciális Alakulatától érkeztek résztvevők. A képzés során mind nappali, mind éjszakai éles helyzeteket imitáló lövészeten részt vesznek az alakulatok, amelyek eredményeit egy, a speciális rendszerhez tartozó szoftver segítségével értékelik és elemzik. A mesterlövészek a képzés végén egyéni értékelést és a részvételt tanúsító oklevelet kapnak.