Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Emberrablás a X. kerületben

MTI
2002.06.16. 18:13
Egy külföldi férfit tartottak fogva ismeretlen személyek a főváros X. kerületében, a sértettnek vasárnap sikerült elmenekülnie. Az ügyben a BRFK emberrablás alapos gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. A bicskei menekülttáborban élő férfit egy ismerőse hívta fel szórakozni Budapestre. A férfi szombaton este érkezett a fővárosba, és beszállt egy autóba abban a tudatban, hogy a szórakozóhelyre viszik. A járműben lévő két férfi azonban a sértettet a X. kerületi raktárhoz vitte, ahol megbilincselték és egy oszlophoz kötötték.

A külföldi férfinak vasárnap sikerült kiszabadítani magát. A helyszínről egy telephelyen keresztül menekült, s ott az objektumot őrző kutya megharapta. A telephelyet őrző személyek a férfit elfogták, és értesítették a rendőrséget. Az MTI értesülései szerint a külföldi illetőségű férfi afgán származású és ukránok tartották fogva, akik elvették a sértettnél lévő 700 dollárt és szabadon bocsátása fejében több ezer dolláros váltságdíjat követeltek. Az MTI információ szerint az ügyben a rendőrség két ukrán férfit előállított.