Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baleset és rendzavarás a Parlament előtt

2002.06.25. 21:16
Egy rendőrautó szenvedett kisebb balesetet kedden este a Parlament épületének parkolójában. A rendőrök egyébként azzal a céllal voltak a helyszínen, hogy az ott éhségsztrájkot tartó Lelkiismeret 88 csoport akciója rendbontás nélkül folytatódjon le. A HavariaPress úgy tudja, a rendőrautó egy a Parlamentből távozó országgyűlési képviselő kocsijával koccant, és bár személyi sérülés nem történt, a rendőrök járművének a futóműve tönkrement, így a kocsi mozgásképtelenné vált. A Budapesti Rendőr- Főkapitányság sajtóügyeletese a baleset tényét megerősítette ugyan, azonban arról, hogy valóban egy képviselő lett volna a másik résztvevő, nem adhatott felvilágosítást.

A hírügynökség helyszínen tartózkodó munkatársának a Lelkiismeret 88 csoport akciójával kapcsolatban az ott lévők elmondták: egy másik szerencsétlen eset is megzavarta a csoport éhségsztrájkját. A Parlamentből az országgyűlés napi munkája után eltávozó képviselők egy csoportját a csoporthoz nem tartozó rendbontók kiabálással, és papírdobozok, egyéb szemetek hajigálásával "üdvözölték". A Lelkiismeret 88 csoport tagjai elmondásuk szerint teljes mértékben elhatárolják magukat a rendzavaróktól.