Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

John Travolta a Qantas pilótája lett

MTI
2002.06.26. 06:33
John Travolta az ausztrál Qantas légitársaság pilótája lett. A híres amerikai színész másodparancsnoki rangot kapott Jumbo Jetek vezetésére, miután tökéletesen megfelelt egy Sydney-Seattle járat szimulációs tesztjén. Travolta, mint a Qantas "utazó nagykövete" egy, korábban az ausztrál légitársaság tulajdonában lévő, a 60-as évekből származó Boeing 707-t kapott, és ezzel hajt végre barátság-missziót családjával együtt. A Szombat esti láz egykori hőse, akit mostanában főleg olyan gengszterfilmekben látunk, mint a Ponyvaregény, tíz ország 13 városát keresi fel az AFP értesülése szerint.

Útja nem csupán a Qantasnak csinál reklámot, hanem szeretné a repülés örömét is hirdetni, amelyet alaposan elrontottak a tavaly szeptember 11-i merényletek. Átlépni határokat, kapcsolatokat teremteni, új barátságokat kötni, a régebbieket feléleszteni - ez Travolta célja. A 48 éves színész július 1-jén indul és augusztus végéig utazik. Ez alatt 64.700 kilométert tesz meg. Az Egyesült Államokból Új-Zélandra, Ausztráliába, Szingapúrba, Hongkongba, Japánba, Nagy-Britanniába, Olaszországba, Franciaországba repül, útja Németországban ér véget.