Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat év kényszermunka telefonlopásért

MTI
2002.07.06. 10:59
Hatévi kényszermunkára ítéltek egy szingapúri telefontolvajt, akit a zsákmány csengőhangja buktatott le. A tolvaj, a 39 éves Rahman Magundario rendőrnek adta ki magát, egy parkban két tinédzsert megmotozott, majd rájuk parancsolt, hogy forduljanak meg - és egyikük 140 dolláros (35 ezer forintos) mobiltelefonjával gyorsan távozott.

Az áldozat nem sokkal az eset után egy kávézóban ülve ellopott mobiljának jellegzetes csengőhangjára lett figyelmes. A készülék újdonsült tulajdonosa nem a tolvaj volt, hanem annak gyanútlan vevője. A férfi azt hitte, Magundario saját telefonját vette meg 70 dollárért - de a rendőrségnek pontosan megmondta, ki volt az eladó. A tolvajt fiatalok megfélemlítésének vádjával ítélték el, továbbá azért, mert hivatalos személynek adta ki magát.