Aliz
6 °C
14 °C

Ukrajnai bányatűz: 35 halálos áldozat

MTI
2002.07.08. 07:04
A Donyeck megyei Ukrajina bányában vasárnap megtalálták a bányatűz miatt a mélyben rekedt és megfulladt harmincöt bányász holttestét - közölte az állami munkavédelmi felügyelet. A rendkívüli helyzetek minisztériumának tájékoztatása szerint az áldozatokra a föld alatti csillékben bukkantak rá.

Két bányász állapota válságos, intenzív osztályon ápolják őket, hetet pedig különböző fokú égési sérüléssel kezelnek az erre szakosodott gyógyintézményben - közölte a megyei munkaügyi főosztály. A tüzet gyakorlatilag sikerült eloltani, csak a szállítószalag izzik mintegy hétszáz méter mélységben. Az ukrán bányában vasárnapra virradó éjszaka tűz ütött ki 670 méter mélységben. Az előzetes vizsgálatok eredményei szerint a szállítószalag fejrészén felhalmozódott szénpor kigyulladása okozta a tüzet.

A baleset körülményeinek kivizsgálására Oleh Dubina miniszterelnök-helyettes vezetésével tárcaközi bizottságot hoztak létre. Leonyid Kucsma elnök vasárnap este utasította Szvjatoszlav Piszkun főügyészt, hogy személyesen utazzon a helyszínre a tragédia okának tisztázására - tájékoztatott hétfő reggel az államfő szóvivője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?