Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás Kínában: nyolc halott

Inforádió
2002.07.11. 09:59
Illegálisan tárolt robbanóanyagok és gyújtószerkezetek robbantak fel szerdán egy északnyugat-kínai faluban, a detonációban nyolcan életüket vesztették, további nyolc személy pedig megsérült. Több mint húsz ház összedőlt, a robbanás helyén hatalmas gödör keletkezett. A helyi lakosok néhány kilométerrel távolabb is érezték a detonáció erejét.

A hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, de azt már megállapították, hogy a baleset illegálisan tárolt robbanóanyagokkal és gyújtószerkezetekkel történt. A kínai rendőrség két gyanúsítottat köröz, akik a feltételezések szerint törvénytelen úton vásárolt, illetve raktározott a faluban robbanóanyagokat. A jicsengi kórházban hat sérültet ápolnak, mindannyiuk állapota kielégítő. Illegális robbanóanyagokkal és petárdákkal kapcsolatos balesetekben évente százak halnak meg Kínában.