Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétszázharminc kilós heroinfogás Bulgáriában

MTI
2002.07.11. 12:10
A bolgár vámosok szerdán este 229,5 kilogramm heroint foglaltak le a török határon fekvő Kapitan Andreevo-i határátkelőhelynél. Ez Bulgáriában az eddigi legnagyobb heroinfogás. A kábítószerrel töltött 225 zacskót a vámtisztek egy Németországba tartó török teherautó kétrétegű platójában találták meg. A teherszállító jármű török állampolgárságú vezetőjét a hatóságok őrizetbe vették. Bulgáriát átszeli a bűnüldözők által csak "balkáni útnak" nevezett drogcsempész-útvonal, amelyen nagy mennyiségben áramlik Ázsiából Európába a kábítószer.

Az európai uniós tagságra pályázó balkáni állam nagy erőfeszítéseket tesz annak igazolására, hogy majdani tagállamként képes lesz az EU külső határainak hatékony védelmére. Tavaly a bolgár vámosok 1520 kilogramm heroint foglaltak le, idén eddig 410 kilogramm az elkobzott kábítószer mennyisége.