Árpád
-2 °C
4 °C

Kétezer bográcsban fő a halászlé Baján

MTI
2002.07.13. 14:30
Több mint 2.000 bográcsban 12 tonna halból, 11 mázsa vöröshagymával és 5 mázsa törött paprikával fűszerezve fő a halászlé Baján az immár hetedik alkalommal megrendezett halászlé ünnepen szombaton. Az eseményt először 1996-ben, Baja várossá nyilvánításának 300. évfordulóján rendezték meg. Az idén 2.014 "asztalgazda" várja haza barátait, rokonait a halászlé fővárosába, de számos turista ellátására is felkészültek a szervezők, a korábbi tapasztalatok alapján ugyanis 50-60 ezer ember látogat el ezen a napon Bajára. Orosz Sándor országggyűlési képviselő, a Haltermelők Országos Szövetségének elnöke a tűzgyújtást megelőző tájékoztatón elmondta: az idei halászlé ünnep kiemelkedik a sorból, 2002 ugyanis a hal éve. A mozgalom célja, hogy a magyarországi, évi 2,5-3 kilogrammos halfogyasztás mielőbb felzárkózzon a világban és Európában átlagos 15-20 kilogrammos fejenkénti mennyiséghez. A tájékoztatóján bemutatták Tóth Erika Katalin, A halfőzés művészete című könyvét, amely 200 év receptgyűjteményén túl a város rövid történetét, a halfogás szokásait ismerteti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?