Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább izzik a zsombék a Hortobágyon

MTI
2002.07.14. 12:18
Bár a Hortobágyon a 33-as út mentén keletkezett tüzet szombaton délután eloltották a tűzoltók, az utómunkálatok még vasárnap délelőtt is folytatódtak a pusztán - tájékoztatta az MTI-t a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője. Kozma Imre tűzoltószázados elmondta: a tűz Hortobágy település egy részét veszélyeztette, de a közelében volt egy benzinkút és egy gáztöltő állomás is.

- A tűzoltóknak sikerült a veszélyt elhárítani, a tüzet eloltották, azonban a mintegy fél méter vastag zsombék tovább izzott az éjszaka folyamán - tájékoztatott az ügyeletvezető. Hozzátette: emiatt a tűzoltók az éjszaka folyamán is dolgoztak, s vasárnap délelőtt is folyamatosan öt vízsugárral oltják az izzó zsámbékost. A szakemberek becslése szerint a déli órákra befejeződhet az izzó aljnövényzet teljes oltása. Cseri Géza, Hortobágy polgármestere arról tájékoztatta az MTI munkatársát, hogy szombat este 6 óra óta a Hortobágy folyóból folyamatosan juttatnak vizet az izzó területekre, s az árasztással is igyekeznek megakadályozni a tűz ismételt fellobbanását.