Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt áldozatot követelt az újabb lengyel buszbaleset

MTI
2002.07.14. 13:27
Öt lengyel turista, köztük négy diák vesztette életét egy lengyel busz vasárnap hajnali, romániai balesetében. A Vajdahunyad közelében történt balesetet a román hatóságok feltételezése szerint az okozhatta, hogy a sofőr elaludt a kormánynál. Két héten belül már a harmadik lengyel autóbuszt érte szerencsétlenség külföldön: tíz napja Ausztriában borult fel egy lengyel turistabusz, akkor ketten vesztették életüket és sokan megsebesültek. Tizenhárom napja Magyarországon, a balatonkeresztúri körforgalmi kereszteződésnél járt szerencsétlenül egy - medjugorjei zarándokokat szállító - lengyel autóbusz; annak utasai közül 19-en haltak szörnyet.
Romániában szombaton is baleset ért egy külföldi turistabuszt: egy, a bolgár tengerpartra tartó szlovák autóbusz beleesett az Olt folyóba. A rendkívül szerencsés kimenetelű balesetben azonban a jármű 43 utasának haja szála sem görbült.