Judit
3 °C
7 °C

Kényszerleszállás a békéscsabai vitorlázó repülő EB-n

MTI
2002.07.14. 22:05
Kényszerleszállást hajtott végre a békéscsabai vitorlázó repülő Európa Bajnokság egyik vontatógépe vasárnap, a pilóta könnyű sérülést szenvedett, az anyagi kár megközelíti a kétmillió forintot - tájékoztatta Pető György, a Polgári Légiközlekedési Hatóság kommunikációs igazgatója az MTI-t. Közlése szerint a PZL gyártmányú, Wilga típusú egymotoros kisgép délután két óra körül szállt fel a békéscsabai repülőtérről. A pilóta észlelve a motor teljesítménycsökkenését, azonnal leoldotta a vontatott vitorlás repülőt, majd kényszerleszállást hajtott végre.

A vontatógép a leszállás során érintette a repülőtér melletti 44-es számú főutat, majd az út menti árokba érkezve összetört. A vitorlázógép időközben visszaszállt a repülőtér fölé, és ott sikeres landolást hajtott végre. Pető György közölte: jelenleg folyik a vizsgálat, ezért várhatóan csak hétfőre derül ki, hogy mi okozta a balesetet. Békéscsabán 25 ország részvételével zajlik a vitorlázó repülő kontinens-bajnokság, a versenyzők 116 vitorlázó repülőgéppel és 15 motoros vontatóval mérik össze képességeiket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?