Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még vizsgálják a hortobágyi tűz okát

MTI
2002.07.15. 17:50
Valószínűleg eldobott égő dohánytermék vagy valamilyen erőgépből kipattant szikra okozhatta a hétvégi tüzet a Hortobágyon - tájékoztatta Czéh István, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-t. Közölte: a vizsgálat még folyamatban van, eredmény szerdára várható. A tűz szombaton délután közvetlenül a 33-as számú főút mentén lobbant fel, és onnan terjedt át mintegy hét hektárnyi területre.

A tűzoltóknak nem sokkal később sikerült a lángokat megfékezniük, de a kiszáradt borsósi tározóban a több mint fél méternyi vastagon izzó zsombék oltása vasárnap estig tartott. Időközben a Hortobágy folyóból megkezdték a térség elárasztását: három-négy nap alatt csaknem egymillió köbméternyi vizet engednek a területre, hogy megakadályozzák a tűz újraéledését és gyorsítsák a puszta aljnövényzetének regenerálódását.