Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb tűz Jakabszálláson

MTI
2002.07.15. 20:53
Nem egészen egy héten belül immár másodjára riasztották a tűzoltókat hétfőn délután Jakabszállás határához, egy erdőtűzhöz - tájékoztatta az MTI-t a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem ügyeletese. Korábban 30-40 hektárt, ezúttal egy-másfél hektáron elterülő húszéves fenyvest fenyegettek a lángok. Bánóczky László alezredes, a kecskeméti tűzoltóparancsnokság helyettes vezetője az MTI-nek elmondta, 7 gépjárművel mintegy 40 fő dolgozott a helyszínen és két óra alatt megfékezték a tüzet.

Hozzátette: rendkívül nagy szerencse volt, hogy a tűzet valaki észlelte, mert ha átterjedt volna a szomszédos területre, ahol 5-10 éves fenyők vannak, rendkívül nagy lett volna a veszély, ami tanyákat is fenyegetett volna. Az MTI felvetésére megerősítette: Jakabszállás vonzáskörzetében valóban nagyon sokszor van tűz, a mostani az idei nyáron már a kilencedik, az elmúlt évben pedig - igaz, a község egy másik határában - Matkópuszta, Jakabszállás környékén pedig több mint 12 alkalommal gyulladt lángra az erdő. A megelőző tüzet vélhetően egy mezőgazdasági jármű okozta, a mostanit pedig az eddigi vizsgálatok és szemtanúk elmondása szerint valószínűleg a közlekedő járművekből kidobált égő csikkek. Hangsúlyozta: rendkívül nagy a szárazság, ilyenkor elég egy szikra is, hogy hatalmas területek lobbanjanak lángra.