Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csőtörés után zavartalan a szegedi ivóvízellátás

MTI
2002.07.16. 07:14
Megsérült egy nagynyomású ivóvízvezeték kedden Szeged egyik legforgalmasabb útkereszteződésében; a kiömlő víz felnyomta az útburkolatot, megrongálta a villamossíneket. Maróti Tibor, a Szegedi Vízmű Rt. üzemvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a Kossuth Lajos sugárút és a Párizsi körút kereszteződésében optikai kábelt fektettek, feltételezhetően az ehhez szükséges fúrással sértették meg a vízvezetéket.

A 30 cm-es átmérőjű, 3,3 bar nyomású csőből kiömlő nagymennyiségű víz megrongálta az aszfaltot és a két villamossínpár egyikét. Az üzemvezető tájékoztatása szerint a környező házakban már zavartalan az ivóvízellátás, ugyanis a tízegynéhány méteres sérült szakaszt sikerült rövid idő alatt lezárniuk, s a korábban elzárt főcsapot újra kinyithatták. A helyszínen nagy erőkkel folyik a helyreállítás.