Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Táskarablás Szentendrén

MTI
2002.07.19. 20:24
Szentendre főterén fényes nappal kitépte egy nő kezéből a kézitáskáját pénteken egy fiatalember; üldözőjét fegyverrel fenyegette meg és elmenekült, de hamarosan elfogta a rendőrség a polgárőrség segítségével. A szentendrei rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett alapos gyanújával eljárást indított a 25 éves szentendrei illetőségű elkövető ellen - adta hírül a rendőrség az internetes honlapján. Az eset délelőtt 11 óra tájban történt Szentendre belvárosában, ahol a sétáló nő kezéből a férfi kitépte a táskát és elszaladt vele. A sértett segítséget kért. S mint a Budapesti Polgárőr Szervezetek Szövetségének Sajtószolgálata az MTI-vel tudatta, a szentendrei polgárőrség egyik tagja volt a segítségre siető állampolgár, aki üldözőbe vette a rablót.

A férfi bemenekült az orvosi rendelőbe, ahol üldözőjét fegyverrel fenyegette meg, majd megint tovább menekült. Eközben a fegyvert, majd később a táskát is eldobta. A szemtanúk bejelentésére megérkeztek a járőrök, s a menekülési útvonalat végigjárva megtalálták az elrabolt táskát, majd elrablóját is. A táskában lévő 30 ezer forint és a személyes iratok hiánytalanul előkerültek. A fegyver játékpisztoly volt.