Judit
2 °C
7 °C

Diszkótűz a perui Limában, 23 halott

MTI
2002.07.20. 16:14
Legalább 23 ember meghalt szombatra virradóra egy limai diszkótűzben. Az AP helyi rádióhíreket idéző jelentése szerint a lángok péntek éjszaka elborították a szórakozóhelyet, mert egy mutatvány során elővigyázatlanul fellobbantott tűz átterjedt a függönyre, majd a mellette lévő faszerkezetre.

A diszkódrámának az eddigi jelentések szerint 23 halottja van, de a szám egyre nő. Amikor füst elöntötte a termet, pánik tört ki, és ennek következtében még nehezebbé vált a mentés. A tűznek számos sérültje is van: voltak, akik a második emeletről ugráltak ki. A perui főváros déli részén lévő Jockey Club bevásárlóközpont nemrég felavatott Utopia nevű diszkójában, amelyet ezer ember befogadására méreteztek, éppen a nyitás egyhónapos fordulóját ünnepelték, amikor a tragédia bekövetkezett. Elpusztult több egzotikus állat is, amelyeket a parádéban a diszkóvendégek előtt vonultattak fel. Volt közöttük egy tigris és egy oroszlán is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?