Olivér
5 °C
8 °C

Nyolcvanezer font egy csésze teáért

MTI
2002.07.21. 16:50
Londoni sajtóértesülések szerint nyolcvanezer fontot fizetett egy boldog licitáló azért, hogy jótékony célból együtt teázhasson Károly wales-i herceggel és meglátogathassa highgrove-i birtokának kertjeit. Mint a Buckingham-palota szóvivője az AFP-vel közölte, a sajátos árverést maga a brit trónörökös ajánlotta fel, hogy így vegyen részt élettársával, Camilla Parker-Bowles-szal együtt az ARK alapítvány támogatásában, amely beteg, erőszakot, vagy más fizikai bántalmazást elszenvedett gyermekeken próbál segíteni. A szóvivő ugyanakkor nem volt hajlandó megerősíteni a The Sunday Telegraph-ban megjelent összeget.

A hetilap ugyanis megszólaltatta a herceg egyik közeli munkatársát, aki szerint a 80 ezer font Károly ötlete volt, mert "ehhez környezetében senki sem vette volna a bátorságot." Az alapítvány más "díjakat" is tervezett a támogatás fejében: ilyen volt egy találkozó az angol bajnok és kupagyőztes Arsenal futball-csapat tagjaival, vadászat Madonna ashcombe-i birtokán, vagy pedig páros teniszmérkőzés Elton John és Guy Forget francia teniszbajnok ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?