Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dél-afrikai falvak a hó fogságában

MTI
2002.07.25. 17:21
A sűrű havazás és jégpáncéllal borított úttestek okozta káosz után egy héttel a Dél-afrikai Köztársaság katasztrófa sújtotta, délkeleti részén az enyhébb időnek köszönhetően javult a helyzet, de Keleti-Fokföld tartományban több birtok és falu szerdán még megközelíthetetlen maradt a járhatatlan utak miatt. A héten katasztrófa sújtotta területnek nyilvánított Cala, Uigie, Elliot, Indwe és Barkly East termőföldjein katonai helikopterekről megkezdődött a károk felmérése.

A sűrű hóesés nyomán kiáradt folyókban legalább kilenc ember megfulladt, négyen pedig megfagytak a tartomány északi részén. A távol eső falvakban több mint 3000 kunyhó összedőlt, mintegy száz udvarház és ötven üzlethelyiség megrongálódott. A lesothói határhoz közeli térségekben újra működik a víz- és áramszolgáltatás. Az olvadás beálltával újabb árhullám levonulása fenyeget a térségbeli folyókon.