Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vulkánkitörés Kongóban

BBC
2002.07.26. 13:54
Kitört egy vulkán Kongó keleti részén, negyven kilométerre Goma városától, melyet januárban csaknem elpusztított egy másik közeli vulkánból elindult lávafolyam. A háromezer méter magas Nyamuragira vulkánból hamu és vulkanikus pro lövell az ég felé, és mindkét oldalán lávafolyások indultak el - nyilatkozta a Reutersnek egy helyi vulkanológus. A mostani kitörés azonban nem jelent veszélyt a helyi lakosságra.
A januárban kitört Nyiragongo vulkánból elindult lávafolyások Goma nagy részét elpusztította, több tízezer helyi lakost kényszerítve otthona elhagyására. Gomában nincs pánik, nyilatkozta egy helyi újságíró a Reutersnek. Aloys Badege elmondta, hogy a láva a várostól távol eső erdők felé folyik. A Nyamuragira vulkán utoljára tavaly februárban tort ki.