Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ismét marihuánafogyasztókra sújtott le a drogszigor

2002.07.30. 11:55
Kábítószerrel való visszaélés gyanújával büntetőeljárást kezdeményezett öt szentesi fiatal ellen a Csongrád megyei Rendőrfőkapitányság. A négy 16 éves és az egy 19 éves fiatal a rendőrség szerint alaposan gyanusítható, hogy az elmúlt év szeptemberében többször is, valamint idén májusban is egy alkalommal marihuánát fogyasztott egy gyermekvédelmi intézmény területén. A négy fiatalkorú ellen a kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt kezdeményezett eljárást a rendőrfőkapitányság, 19 éves társuk ellen, mivel a kannabiszt ő szerezte, büntett elkövetése miatt indult eljárás. Mivel az esetre gyermekvédelmi intézmény területén került sor így őt akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik - áll a kapitányság közleményében.
Az Indexnek adott korábbi nyilatkozatában Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa a drogtörvény tervezett módosításával kapcsolatban elmondta: bízik abban, hogy a kábítószeres jogszabályok módosítása során nem csak az elterelés, hanem egyéb, gyakran a fogyasztáshoz kötött magatartásformák szabályozását is újragondolnák. A mostani szabályozás szerint akár 5-10 éves börtönbüntetés is kiszabható egy 16 éves gimnazistára, aki társát az iskolában megkínálja egy marihuánás cigarettával - hozta fel akkor példaként a szabályozás visszásságaira utalva Dénes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?