Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Macskanyávogás a mecsetben

MTI
2002.07.30. 15:21
Nem mindennapi módon jutott ki szorult helyzetéből egy elkallódott macska a hollandiai Sneek városában: maga jelentkezett az ottani mecset hangszóróján keresztül - jelentette kedden az Algemeen Dagblad című lap. A cicust feltehetően bezárták a mecsetbe, miután a péntek esti imádság véget ért. Vasárnapra virradó éjszaka azután hirtelen kétségbeesett nyávogás hallatszott a hangszóróból, amely rendes körülmények között a hívőket szólítja imádságra.

Szerencsére a török muzsikával elegyedett nyivákolást meglepetten hallgató szomszédok közt volt az elkóborolt macska gazdája is, aki rögtön megismerte kedves háziállatának hangját és riasztotta a rendőrséget. A cica rabsága azonban még így is csak vasárnap délben ért véget - akkorra sikerült ugyanis előkeríteni a mecset kulcsát őrző férfiút. Az nem világos, miként helyezte üzembe a cirmos a hangszórót.