Árpád
-2 °C
4 °C

Szomjan halt a sivatagban egy királyi herceg

MTI
2002.07.30. 16:23
Szomjan halt a sivatagban Fahd ben Turki ben Szaud al-Kabir herceg, Rimáh tartományban tett útja során. Mint az SPA szaúdi hírügynökség a királyi palota közleményét idézte, a hétfon elhunyt 25 éves herceget kedden temetik el Rijádban. Rimáh tartomány rendorfonöke szerint két további holttestet találtak gépkocsijuk mellett a Nofud-sivatagban: a szerencsétlenek szintén szomjan haltak. Személyazonosságukat nem közölték. A rendorfonök felszólította a lakosságot, hogy mellozzék a sivatagi kirándulásukat a száraz, forró nyár kellos közepén.

Fahd nyolc napon belül a harmadik elhunyt szaúdi herceg. A múlt kedden a 41 éves Szultan Ben Feiszal Ben Turki al-Szaud halt meg autóbalesetben a Dzsidda és Rijád közötti országúton. A sors kegyetlen iróniája, hogy Szultan herceg éppen a 43 évesen szívrohamban meghalt unokabátyja temetésére igyekezett. Ahmed Ben Szalman Ben Abdel Aziz herceg Szalman Ben Abdel Aziz hercegnek, Fahd király testvérének a fia volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?