Árpád
-2 °C
4 °C

Egy szekta, két busz, két baleset, 40 halott Mexikóban

MTI
2002.08.06. 21:44
A Világ Világossága szekta zarándokainak két csoportja is közúti balesetet szenvedett kedden Mexikóban: a két autóbusz-szerencsétlenségben legalább 40 ember meghalt. Mexikó középső, Michoacán államában 32 zarándok meghalt és 16 megsebesült, miután az őket szállító, 1976-ban gyártott autóbusz fékje felmondta a szolgálatot a Morelia-Guadalajara autópályán, és egy híd pillérének rohant. A zarándokok Guadalajára városba igyekeztek, egy vallási gyűlésre. A sérültek közül nyolc állapota válságos.

Ugyanannek a vallási közösségnek egy másik autóbusza felborult, ugyancsak kedden, a rendőrség szerint gyorshajtás miatt, az ország északi részén, Tampico közelében. Nyolc ember meghalt, 13 megsebesült. A Világ Világossága közösséget 1926-ban alapította Eusebio Joaquín González. Jelenleg az alapító fia vezeti a híveket, s közösségnek ezrével vannak követői Közép- és Dél-Amerika több országában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?