A móri gyanúsítottakat egy bejelentés után fogták el

MTI
2002.08.07. 22:19
A távirati iroda úgy értesült, hogy a móri bankrablás két gyanúsítottját azt követően fogta el a rendőrség, hogy egy férfi telefonon megkereste az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságát és megnevezte K. Edét és H. Lászlót.
Az MTI úgy tudja, hogy a férfi a részletek közlését vádalkuhoz kötötte, ugyanis ellene is elfogatóparancs volt érvényben, a rendőrök azonban csapdát állítottak neki, és elfogták.
K. Edét és H. Lászlót július 22-én fogták el a kommandósok. A két férfit a bíróság két nap múlva előzetes letartóztatásba helyezte, miután a rendőrség hivatalosan is meggyanúsította őket a május 9-ei móri rablógyilkossággal, amelynek során nyolc ember vesztette életét.
Az MTI információi szerint K. Edét teljes bizonyossággal felismerte két tanú, és a rendőrség a házkutatások során rábukkant egy lőfegyverre is, amellyel tavaly Budaörsön egy férfit súlyosan megsebesítettek.
A házkutatások során találtak egy garancialevelet is, amely szerint két nappal a móri rablógyilkosság után Ausztriában egy 600 ezer forint értékű karórát vásároltak, értesült az MTI.