Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamis húszezresek és eurók

2002.08.10. 14:38
Hamis húszezer forintos bankjegyekre bukkantak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye két településén. Az ügyben eljáró nyíregyházi rendőrkapitányság illetékese szerint csütörtökön egy alkalmi munkás kapott hamis pénzt fizetségként az általa elvégzett feladatért Baktalórántházán. Pénteken pedig az egyik nyíregyházi üzletben fizetett hamis húszezressel egy vásárló, aki később a rendőrségen azt mondta, hogy korábban a leadott színesfém-hulladék ellenértékeként kapta a bankjegyet. Mindkét hamis húszezresen a GB 0129348-as sorszám volt. A rendőrség pénzhamisítás miatt ismeretlen tettes ellen megindította a nyomozást.

Egy bátonyterenyei benzinkútnál két férfi hamis Euróval fizetett azután, hogy megtankolták gépkocsijukat. A benzinkutas távozásuk után észlelte, hogy a 2 darab 50 Eurós benkjegy valószínűleg hamis és értesítette a rendőröket. A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság hamis pénz kiadása vétségének alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el.