Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azonnali hatállyal felfüggesztették a Siófoki nemzetközi repülőtér működését

2002.08.10. 23:20
Súlyos szabálytalanság miatt azonnali hatállyal bezárták a Siófok-Kiliti nemzetközi repülőteret, miután az megtagadta a segítséget egy kényszerhelyzetben lévő repülőgéptől.

A történet hátterében az áll, hogy egy még levegőben lévő kisrepülőgépen tűz keletkezett, miután égni kezdtek a műszerfal mögött futó kábelek. A repülőgép kényszerleszállást hajtott végre a Siófok-Kiliti repülőtéren és a pilóta kérte, hogy oltsák el a tüzet, mert a gép fedélzeti poroltója kifogyott. A szolgálatban lévő légiforgalmi irányító megtagadta a segítséget a tűz eloltásáben, ezért a pilóta kénytelen volt eloltani más módon a tüzet.

A polgári légügyi hatóság az esetről értesülve azonnali hatállyal felfüggesztette a repülőtér működését, arra hivatkozva, hogy ott nem biztosítottak az alapvető szolgáltatások.