Konstantin
12 °C
25 °C

Elvették az agyonvert kisfiú anyjától a gyermekeit

2008.03.27. 18:04
A gyámhivatal elvette három gyermekét attól az anyától, akinek a legkisebb fiát kedden agyonverték Kaposvárott. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a kaposvári gyermekvédelmi intézetbe vitték a három kiskorút. Az ügyben szerdán vizsgálatot rendelt el a szociális és munkaügyi miniszter is.

A regionális gyámhivatal azt vizsgálja, hogy az illetékes hivatalok közül terheli-e valamelyiket felelősség az ügyben, illetve megelőzhető lett volna-e a tragédia, ha a kisfiút védelem alá veszik.

A gyermek apját azóta sem találják a rendőrök, aki kedden a gyanú szerint annyira megverte a legkisebb gyermeket, hogy az belehalt a sérülésekbe. Az anya tavaly október óta a dombóvári anyaotthonban nevelte négy gyerekét. Azért költözött oda, mert az apjuk bántalmazta a kicsiket.

A Családok Átmeneti Otthonának vezetője azt mondta: meglátásuk szerint a nő szerette és gondozta gyermekeit. Kovács Gabriella úgy tudta: az anya a testvéréhez ment haza az ünnepekre a négy gyerekkel, valójában azonban a férjéhez ment.

A helyiek és a nagyszülők szerint most is az apa verhette meg a kisfiút, akit már nem lehetett megmenteni. Az anya az elhunyt kisfiún kívül még három kiskorú gyereket nevelt, őket azonnal elvették tőle.

A Független Hírügynökség információ szerint a gyerekeket a kaposvári gyermekvédelmi intézetbe vitték, az anya pedig szintén Kaposváron, az egyik testvérénél van.

A szociális és családügyi miniszter utasítására a regionális gyámhivatalnál soron kívül vizsgálják meg azt, hogy az illetékes hivatalok megtettek-e mindent a gyerek érdekében, illetve meg lehetett volna-e előzni a tragédiát. Eredmény várhatóan 5-6 nap múlva lesz.