Jenő
-3 °C
6 °C

Négy év börtön hajléktalanverésért

2004.07.15. 17:49
A Pécsi Ítélőtábla csütörtökön jogerőre emelte egy 26 éves kaposvári fiatalember négy és fél évi börtönbüntetését. Tanvéber Balázs megvert egy hajléktalant, majd társaival együtt sorsára hagyta az eszméletlen férfit. A sértett belehalt sérülésébe.
Az ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta az első fokú ítéletet, amelyben Tanvéber Balázst halált okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés bűntettéért 4 év 6 hónap börtönre ítélték. A másik vádlott, akit segítségnyújtás elmulasztásában, valamint garázdaság vétségében talált bűnösnek a bíróság, 1 év börtönt kapott.

Tanvéber Balázs és élettársa tavaly május 19-én Kaposvár egyik parkjában együtt italozott a hajléktalan sértettel. Később a fiatal pár két férfi ismerőse - egyikük Tanvéber későbbi vádlott-társa - is csatlakozott hozzájuk. Amikor hazaindultak, a hajléktalan zsebre akarta tenni egyikük walkmanjét. Tanvéber Balázs ezt észrevette, odalépett a hajléktalan férfihoz, és ököllel többször arcul ütötte. A hajléktalan a földre zuhant, és fejét a betonba ütötte. Megpróbált felkelni, de elveszítette eszméletét. A vádlottak az eszméletlen állapotú férfit otthagyták a parkban. A sértett később magához tért, és elment egy másik parkig, ahol másnap reggel eszméletlen állapotban találtak rá. Kórházba szállították, ahol egy hónappal később meghalt.

A hajléktalan férfi bántalmazását követően ugyanebben a parkban a vádlottak egy másik verekedésnek is részesei voltak, aminek következtében egy hónapon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett egy férfi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?