Ilona
17 °C
32 °C

Négy év börtön hajléktalanverésért

2004.07.15. 17:49
A Pécsi Ítélőtábla csütörtökön jogerőre emelte egy 26 éves kaposvári fiatalember négy és fél évi börtönbüntetését. Tanvéber Balázs megvert egy hajléktalant, majd társaival együtt sorsára hagyta az eszméletlen férfit. A sértett belehalt sérülésébe.
Az ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta az első fokú ítéletet, amelyben Tanvéber Balázst halált okozó testi sértés, valamint súlyos testi sértés bűntettéért 4 év 6 hónap börtönre ítélték. A másik vádlott, akit segítségnyújtás elmulasztásában, valamint garázdaság vétségében talált bűnösnek a bíróság, 1 év börtönt kapott.

Tanvéber Balázs és élettársa tavaly május 19-én Kaposvár egyik parkjában együtt italozott a hajléktalan sértettel. Később a fiatal pár két férfi ismerőse - egyikük Tanvéber későbbi vádlott-társa - is csatlakozott hozzájuk. Amikor hazaindultak, a hajléktalan zsebre akarta tenni egyikük walkmanjét. Tanvéber Balázs ezt észrevette, odalépett a hajléktalan férfihoz, és ököllel többször arcul ütötte. A hajléktalan a földre zuhant, és fejét a betonba ütötte. Megpróbált felkelni, de elveszítette eszméletét. A vádlottak az eszméletlen állapotú férfit otthagyták a parkban. A sértett később magához tért, és elment egy másik parkig, ahol másnap reggel eszméletlen állapotban találtak rá. Kórházba szállították, ahol egy hónappal később meghalt.

A hajléktalan férfi bántalmazását követően ugyanebben a parkban a vádlottak egy másik verekedésnek is részesei voltak, aminek következtében egy hónapon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett egy férfi.