Alfréd
-2 °C
2 °C

Áldokumentumfilmet árultak hajléktalanokról

2003.06.21. 15:45
Jogerősen elítéltek, de feltételesen szabadlábra helyeztek pénteken három amerikai filmest, akik hajléktalanoknak pénzt ajánlottak azért, hogy kamerájuk előtt verekedjenek, majd a felvételeket az interneten árusították.
A 19 éves Ryan McPherson, a 25 éves Zachary Brubeck és a 21 éves Daniel Tanner még májusban, a bírósági eljárás első szakaszában bűnösnek vallotta magát utcai rendbontás okozásáért, a bíró pedig az ellenük felhozott súlyosabb vádakat elejtette. A pénteki ítélet szerint a fiatal filmeseknek 500 dolláros pénzbüntetést kell fizetniük, valamint 280 órás kötelező társadalmi munkát végezni egy hajléktalanokat segítő alapítványnál.

Negyedik társukat, Michael Slymant néhány héttel ezelőtt szintén szabadlábra helyezték és hasonlóképpen társadalmi munka végzésére kötelezték.

A filmesek ételt, alkoholt vettek, és kisebb összeget fizettek San Diego-i hajléktalanoknak azért, hogy megörökíthessék, ahogy élesben összeverekednek. A filmfelvételt később 300 ezer példányban tudták eladni az interneten keresztül.