Judit
2 °C
7 °C

Felgyújtották a budapesti holland nagykövetség tárgyalóját

Gyújtogatás miatt égett ki a budapesti holland nagykövetség egyik tárgyalója csütörtök hajnalban. Mint kiderült, valaki bemászott a II. kerületi Füge utcai épület kerítésén, majd egy ismeretlen összetételű, gyúlékony anyaggal lángra lobbantotta az egyik alagsori helyiséget.

A rendőrség rongálás miatt nyomoz egyelőre ismeretlen tettes ellen, mondta el a Független Hírügynökségnek Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A magyar külügyminisztérium minden segítséget megad a holland nagykövetségnek, amennyiben az kéri, mondta el érdeklődésünkre Odze György helyettes külügyi szóvivő. Mint mondta, ez egy rendőrségi ügy, ha a hollandok kérik, a Külügyminisztérium megtekinti a rendőrségi vizsgálat eredményét és tájékoztattja a holland illetékeseket.

A nagykövetség épületében keletkezett tüzet egyébként gyorsan megfékezték. A tűzben, illetve annak oltása közben senkinek sem esett baja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?