Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Kizárták a bankból a bankrablót

2007.02.28. 17:08
Nem akárhogyan hiúsult meg egy bankrablás a dél-békési Mezőkovácsházán. A támadó a bankfiók egyik menekülő alkalmazottja után szaladt, közben azonban a többi dolgozó belülről bezárta az ajtót.

Késsel fenyegetőzve követelt pénzt egy férfi szerda délután egy mezőkovácsházi takarékszövetkezeti fiókban. A pénzintézet pult mögött lévő két alkalmazottját sikerült sakkban tartania egy késsel, de a kasszában lévő pénzt nem kapta meg – írja a Beol.hu.

A harmincéves, a városhoz közeli Nagybánhegyesen lakó férfi ugyanis nem vette észre, hogy a fiók harmadik alkalmazottja időközben belépett a mellékhelyiségből az ügyféltérbe. Mivel látta, hogy baj van, kiszaladt az utcára. A bankrablójelölt utána ment, ekkor a fiók másik két ügyintézője a bejárati ajtót belülről bezárta.

A kinn rekedt férfi ekkor nem követte a harmadik banki dolgozót, hanem a buszpályaudvar felé kezdett menekülni. Azonban nem jutott messze, a rendőrök a banki dolgozók bejelentése után nem sokkal a bejelentés után még a városban elfogták. A férfi ellen rabláskísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítanak eljárást.