Jenő
-3 °C
6 °C

Megtalálták a szerencsétlenül járt hegymászót

2007.10.25. 13:26
Többnapos keresés után megtalálták annak a 47 éves magyar hegymászónak a holttestét, akit a hétvégén temetett maga alá egy lavina a stájerországi Hochschwab hegységben.

Megtalálták csütörtökön annak a magyar hegymászónak a holttestét, akit a hét végén temetett maga alá a lavina a stájerországi Hochschwab hegységben. A szerencsétlenül járt 47 éves alpinista holttestére az APA hírügynökség jelentése szerint annak a három osztrák keresőcsoportnak az egyike bukkant rá, amelyek csütörtök reggel indultak útnak a hóomlás helyszínére.

A negyvenhét éves magyar hegymászót szombat délután sodorta el egy lavina a stájerországi Hochschwab hegységben, ezernyolcszáz méter magasságban. A térségben uralkodó rendkívül mostoha körülmények miatt a hét végén fel kellett függeszteni a kutatást, az állandó lavinaveszély miatt ugyanis fennállt annak a lehetősége, hogy a keresőcsapatok is bajba kerülhetnek.

A fokozott lavinaveszélyen kívül az erős szél és a sűrű havazás, a helyenként háromméteres hóátfúvások is akadályozták a keresést. A tragédiáról a hegymászó magyar társa értesítette a hatóságokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?