Huba
19 °C
33 °C

Megtalálták a szerencsétlenül járt hegymászót

2007.10.25. 13:26
Többnapos keresés után megtalálták annak a 47 éves magyar hegymászónak a holttestét, akit a hétvégén temetett maga alá egy lavina a stájerországi Hochschwab hegységben.

Megtalálták csütörtökön annak a magyar hegymászónak a holttestét, akit a hét végén temetett maga alá a lavina a stájerországi Hochschwab hegységben. A szerencsétlenül járt 47 éves alpinista holttestére az APA hírügynökség jelentése szerint annak a három osztrák keresőcsoportnak az egyike bukkant rá, amelyek csütörtök reggel indultak útnak a hóomlás helyszínére.

A negyvenhét éves magyar hegymászót szombat délután sodorta el egy lavina a stájerországi Hochschwab hegységben, ezernyolcszáz méter magasságban. A térségben uralkodó rendkívül mostoha körülmények miatt a hét végén fel kellett függeszteni a kutatást, az állandó lavinaveszély miatt ugyanis fennállt annak a lehetősége, hogy a keresőcsapatok is bajba kerülhetnek.

A fokozott lavinaveszélyen kívül az erős szél és a sűrű havazás, a helyenként háromméteres hóátfúvások is akadályozták a keresést. A tragédiáról a hegymászó magyar társa értesítette a hatóságokat.